Livrare gratuită pentru comenzi peste 300 RON.

Blog

Syrah/Shiraz
Syrah/Shiraz
Un strugure despre care se pot scrie foarte multe lucruri, dar voi incerca sa fiu cat se poate de structurat fara a duce “subiectul” intr-o zona prea tehnica sau prea detaliata. Voi incepe cu partea istorica unde ne ducem pana la imperiul Roman ce in expansiunea sa prin Europa ajunge pe valea Ronului unde pe teritoriile ocupate planteaza vita de vie (parte a culturii sale). Timpul a trecut, imperiul Roman s-a spulberat dar in urma... Citeste mai mult
Merlot
Merlot
Inca de la inceput trebuie sa marturisesc ca sunt fan Merlot , stiu ca “nu mai este la moda”, dar moda nu este un element definitoriu al existentei mele asa ca raman la preferintele initiale 😊. Cred ca explicatia pentru pierderea popularitatii acestui soi stau in recoltele foarte bogate ce pot fi date de acest strugure (peste 20 de tone de struguri la hectar), din pacate la aceasta productie vinul pierde foarte mult calitativ, fiind... Citeste mai mult
Cabernet Sauvignon - "regele"
Cabernet Sauvignon - "regele"
Foarte multi iubitori de vin il mai numesc “regele” vinurilor rosii… oare de ce? Oare pentru ca este capabil sa ofere unele dintre cele mai structurate si complexe vinuri cu potential de invechire incredibil? Sau pentru ca un vin atât de unghiular și puternic când este tânăr se poate metamorfoza odata cu trecerea timpului într-un vin catifelat, bogat si elegant? Cu siguranta raspunsul este compus... Citeste mai mult
Errazuriz – 152 de ani de istorie viti-vinicola
Errazuriz – 152 de ani de istorie viti-vinicola
Povestea incepe in Santiago, Chile, 1832, an in care se naste Maximiano Errazuriz. Tatal sau Francisco Errazuriz, un spaniol de origine bască, a fost primul membru al acestei familii care a sosit în Chile în 1735. De la sosirea în Chile, în urmă cu peste două secole, membrii familiei Errazuriz au jucat roluri semnificative în cele mai importante evenimente culturale, sociale și politice. Familia Errazuriz a dat națiunii... Citeste mai mult
Enate, Wine is art!
Enate, Wine is art!
Somontano este o zona viticolă spaniolă din regiunea Aragon, situata la poalele muntilor Pirinei la o altitudine cuprinsa intre 350 si 650 m peste nivelul marii. In traducere directa Somontano înseamnă „sub munți” iar despre efectul in vie al acestei pozitionari vom detalia putin mai jos. A primit statutul de DO în 1984 și acoperă peste 4.000 de hectare de podgorii lucrate minutios de 32 de crame. Romanii... Citeste mai mult
Bonarda
Bonarda
Desi toate canoanele imi spun ca trebuie sa scriu despre soiuri consacrate, eu ma incapatanez abordand subiecte mai putin cunoscute dar care cred ca merita un plus de atentie. Astazi povestim despre Bonarda , un soi cu origini in estul Frantei (prima atestare scrisa fiind din 1803), regiunea Savoie si se numea Douce Noire (in traducere directa “negru dulce”). Prin secolul XIX il gasim plantat si in Jura sub denumirea de Corbeau (“corb”... Citeste mai mult
Componentele vinului
Componentele vinului
Ne bucuram de aceasta licoare bahica cu orice ocazie, stim ca este produsul fermentat al strugurilor dar totusi ce contine vinul, care sunt ingredientele sale? Haideti sa le descoperim impreuna! Apa – provine din struguri si o vom regasi in proportie de 80 – 90% in fiecare sticla de vin . In foarte, foarte mici cazuri sa va adauga apa accidental sau nu in procesul de vinificatie (in must sau vin) pentru a dilua... Citeste mai mult
Sulfitii in vin
Sulfitii in vin
Un alt subiect tabu al zilelor noastre este legat de sulfitii din vin, probabil alimentat si de producatorii de vin natural ce bat moneda pe aceasta tema. Inca din antichitate (Cato cel Batran (234–149 BC) si Plinius cel Batran (AD 23/24 – 79)) avem marturii legate de folosirea unor candele ce emana “vapori de sulf” in procesul de curatare si dezinfectare a butoaielor de vin (si nu numai). Prima mențiune explicită... Citeste mai mult
Pastrarea vinului
Pastrarea vinului
Inca din vechi timpuri omul a cautat solutii pentru a se putea bucura de vin pentru o perioada cat mai lunga. Grecii de exemplu amestecau vinul cu miere (zaharul este un conservant foarte bun), turnau ulei in recipientele in care depozitau vin pentru a crea o bariera impotriva oxigenului ( principalul inamic al vinului ), o alta practica descoperita dupa ce multe corabii cu vin plecau din zone calde precum Spania si ajungeau la unul din cei mai mari... Citeste mai mult
0862e7744961def4f5f66bc7badf420b-us20

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!