Salutare! Magazinul nostru de vinuri ia o scurtă pauză pentru vacanță! Vom fi închiși în perioada 07.07 - 19.07.2024. Ne întoarcem cu forțe proaspete și vinuri rafinate din 22.07.2024. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu noi comenzi la întoarcere! Cu apreciere, Echipa Wine24

Costers del Priorat, Rocafosca rosu, 2020

Costers del Priorat
nou
97,00 RON

Costers del Priorat este o cramă care își are rădăcinile în regiunea viticolă celebră Priorat din Spania. Numele "Costers" reprezintă cu adevărat esența acestui loc, întrucât regiunea Priorat este faimoasă pentru podgoriile sale vechi, plantate pe dealuri abrupte de ardezie sfărâmată numită local "Llicorella". Agricultura practicată de secole pe aceste pante impresionante din Priorat a transformat locuitorii în adevărați eroi autentici ai vinificației tradiționale.
Crama Costers del Priorat a luat naștere în anul 2000, când un grup de antreprenori a decis să-și unească experiențele de viticultori și creatori de vinuri. De atunci, crama și-a dezvoltat podgorii în 8 zone viticole denumite "viles" din regiunea Priorat, beneficiind astfel de un mozaic bogat de microclimate și orientări care asigură struguri de înaltă calitate.
Printre principalele soiuri de struguri utilizate se numără: Grenache noir, Carignan, Mourvèdre și Picapoll negre pentru vinurile roșii, precum și Grenache blanc și Carignan blanc pentru vinurile albe
Peisajul specific din Priorat, acoperit de ardezie Llicorella, are o importanță deosebită pentru calitatea vinurilor. Solurile sărace în nutrienți și neputincioase în reținerea apei sunt esențiale pentru a limita producția de struguri, a încuraja calitatea și a evidenția unicitatea vinurilor din Priorat.
 

Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Cod Produs: 8414721023804 Ai nevoie de ajutor? 0744435575
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Costers del Priorat, Rocafosca rosu, 2020 este un vin excepțional care întruchipează peisajele și personalitatea distinctivă a regiunii Priorat. Prin realizarea unei selecții riguroase, din cei mai buni struguri destinați vinului Pissarres, am ajuns la acest vin. Având la bază soiurile Carignan și Grenache, Rocafosca reușește să creeze un echilibru perfect între notele de fructe și mineralitate, oferind o experiență autentică a regiunii Priorat.
Vinul reprezintă o legătură între cele două proprietăți mari, Mas Alsera din Torroja și Sant Martí din Bellmunt, aducând împreună elemente distinctive din centrul rural și sudul mai cald al regiunii.
Selecția manuală riguroasă a strugurilor și utilizarea drojdiilor indigene evidențiază angajamentul față de calitatea și expresivitatea terroir-ului. Vinificarea separată a fiecărui soi contribuie la obținerea potențialului maxim al caracteristicilor fiecărui tip de strugure. Vinul prezintă o paletă aromatică bogată, care amintește de fructele coapte, mărăcinișul mediteranean și o notă ascuțită și rece, care dezvăluie mineralitatea distinctivă a solurilor din Priorat. Rocafosca se potrivește perfect cu carne la grătar, precum miel, porc sau vită.
În concluzie, Costers del Priorat, Rocafosca rosu, 2020 este un vin de excepție care exemplifică autenticitatea și bogăția viticolă a regiunii Priorat. Cu un echilibru sublim între fructe și mineralitate, acest vin înfățișează complexitatea și profunzimea unui teritoriu cu tradiție viticolă îndelungată și cu peisaje captivante.

 

Mod vinificare: Monocepage

Regiune: Priorat

Tara: Spania

Soiul de strugure: 50 % Cariñena tinta, 50 % Garnacha tinta.

Nivelul de zahar: Sec

Alcool: 14.5% abv

Cantitate: 0.75l

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
0862e7744961def4f5f66bc7badf420b-us20

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!