Caliterra a fost înființată în 1996, reprezentand un parteneriat între familia Robert G. Mondavi și Viña Errázuriz, care au căutat să-și realizeze visul comun de a produce vinuri de înaltă calitate, care să reflecte întregul potențial al naturii, terroir-ului și fructelor Chiliene. Caliterra este o fuziune a cuvintelor spaniole „calidad”, calitate și „tierra”, pământ. Dar și un angajament pasional cu mediul, o filozofie a viticulturii durabile, a rădăcinilor Chiliane și tradițiile din Colchagua.
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
"În fiecare 21 decembrie, emisfera sudică trăiește cea mai lungă zi din an, solstițiul de vară. Aceasta este ziua în care soarele atinge apogeul (Cenit în spaniolă) deasupra podgoriei noastre și o sărbătorim prin realizarea acestui cupaj, care își propune să exprime sinergia celor mai bune caracteristici ale fiecărui soi selectat pentru acest vin" Caliterra
Asadar Cenit reprezinta vinul de top al cramei si este un amestec realizat din: Malbec 59 %, Petit Verdot 37 %, Syrah 4% ce au stat timp de 24 de luni în butoaie de stejar francez pentru ca vinul sa atinga o eleganta si o complexitate de neegalat.
Culoare rubinie, nas foarte sofisticat in care regasim fructe de pădure precum afinele și coacăzele roșii, cirese, fructe uscate alături de note de violete, note picante de piper negru, cafea, ciocolata si o atingere discreta de vanilie si lemn dulce. Complexitatea aromelor, aciditatea vibranta dar si taninurile ferme sunt indicatori cheie pentru evaluarea evolutiei vinului, iar exemplarul de fata completeaza intreaga lista pentru a-si asigura un viitor maret.
Tara: Chile
Regiune: Colchagua Valley
Mod vinificare: Cupaj
Soiul de strugure: Malbec 59 %, Petit Verdot 37 %, Syrah 4%
Nivelul de zahar: Sec
Alcool: 13.5% abv
Cantitate: 0.75l