Proprietatea viticolă „Domaine de la Solitude” aparține uneia dintre cele mai vechi familii din Châteauneuf-du-Pape, cu rădăcini datand inca din secolul al XV-lea.
În secolul al XVII-lea, Hélène BARBERINI, descendentă a ilustrei familii toscane cu același nume, s-a căsătorit cu Claude MARTIN, proprietarul unei podgorii din Châteauneuf-du-Pape. Nepotul lor da un impuls uriaș prin crearea primei etichete din apelatiune „La Solitude”. Astfel, „le Vin de la Solitude” a devenit un simbol al calității și a început să fie exportat, permițând unui mare terroir sa isi arate calitatile la nivel global.
Opt generații mai târziu, Domaine de la Solitude este încă o afacere de familie, fiind condusă de Florent LANÇON.
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Acest domeniu are unul dintre cele mai bune areale din Châteauneuf-du-Pape, solul abunda de pietre ce absorb căldura în timpul zilei, radiind noaptea, astfel ajutand coacerea deplină a strugurilor. Vița de vie este atent gestionată pe tot parcursul anului, productia ridicandu-se la doar 30 hl/ha. Strugurii sunt recoltați manual, odată ce fiecare soi a atins maturitatea deplină. In crama urmeaza o a doua selectie, umand ca doar cei mai buni ciorchini sa intre in procesul de vinificatie. Macerarea si mai apoi fermentarea au loc in rezervoare de beton, intreg procesul desfasuranduse pe o durata de aproximativ 30 de zile, timp în care are loc o extracție blândă pentru a obține taninuri catifelate. Aproximativ 10% din vin este învechit în butoaie timp de 15 luni rezultand un vin complex, corpolent cu arome de coacaze negre, mure, cirese combinate cu note de cacao si lemn dulce pe final.
Cu siguranta cativa ani de odihna in sticla ii va ridica si mai mult complexitatea.
Tara: Franta
Regiune: Chateauneuf-du-Pape
Mod vinificare: Cupaj
Soiul de strugure: Grenache 60%, Syrah 20%, Mourvèdre 10%, Counoise 5%, Cinsault, Terret noir, Muscardin, Vaccarèse 5%
Nivelul de zahar: Sec
Alcool: 14.5% abv
Cantitate: 0.75l
Scrie un review