Fondata in 1990 de catre Dante Marramiero, aceasta crama avangardista din Abruzzo, reuseste sa intrepatrunda perfect tehnologia de ultima ora cu expertiza geologică și agronomică a personalului si multitudinea microclimatelor din zona. Pornind de la o atentie sporita in vie unde practica o agricultura cat se poate de atenta cu mediul si finalizand in crama unde tehnologia a fost pe deplin inteleasa si folosita pentru a obtine calitate maxima din fiecare boaba de strugure.
Moșia istorică este cea a lui Sant'Andrea, în Rosciano, 30 de hectare de viță de vie la o altitudine de 300 de metri, unde viile istorice ale familiei Marramiero se află în jurul splendidei crame moderne începute în anii 1990 de Dante Marramiero. Aici, ca și în moșia Milano din apropiere, Montepulciano, Pecorino, Chardonnay și Pinot Noir sunt cultivate pe soluri argiloase cu textură medie, cu inserții de tuf. Trebbiano, împreună cu Montepulciano și Pecorino, este cultivat și pe moșia Amarello, în Piana d'Ofena, numită „cuptorul din Abruzzi” pentru microclimatul său de vară deosebit de blând, în ciuda altitudinii sale mari (peste 500 de metri deasupra nivelului mării), care îl face un terroir unic în lume pentru vinuri elegante, pline de corp. În cele din urmă, trei hectare de Trebbiano sunt cultivate pe moșia Tratturo, un alt teren istoric deținut de familie.
Stilul Marramiero este întotdeauna curat și bine definit, cu o căutare clară a eleganței vinului, transformând filonul rustic natural al Montepulciano în ceva armonios si bine structurat.
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Vinul ne surprinde cu o culoare rubinie intensa cu nuanțe usor maronii, aromatic regasim cireșe roșii și negre, prune, mure, tutun, lemn dulce.
Structural regasim un vin cu o corpolenta medie, alcoolul bine integrat, aciditate si taninuri medii.
Ofera o versatilitate buna cand vine vorba de asocierile culinare, poate fi servit atat langa o portie de paste cu sos rosu sau o pizza cat si langa diverse tocanite.
Recomandam a fi servit la o temperatura cuprinsa intre 18 si 20°C.
Mod vinificare: Monocepage
Regiune: Abruzzo
Tara: Italia
Soiul de strugure: Montepulciano
Nivelul de zahar: Sec
Alcool: 14% abv
Cantitate: 0.75l
Scrie un review