Strugurii de Cabernet Sauvignon sunt culeși manual și puși în cutii, iar la sosirea in cramă sunt desciorchinati și zdrobiți ușor. Fermentația alcoolica se realizeaza în rezervoare din oțel inoxidabil, la o temperatură controlată de 28°C. După procesul de fermentare, vinul este mutat în butoaie de stejar francez, unde este supus fermentației malolactice și învechire timp de un an, urmat de alte 24 de luni în sticlă.
Culoare granat închis cu o gamă aromatică largă și complexă: mure, prune,coacăze roșii, note usor balsamice (mentă) și un fond subtil de condimente: piper, foi de dafin, vanilie.
Structural regasim un vin foarte bine echilibrat, cu o aciditate medie, taninuri prezente dar bine slefuite de timpul petrecut in butoi si in sticla, iar cele 15 volume alcoolice perfect integrate in corpul vinului. Postgust lung si placut, cu reminiscențe de pâine prăjită și tutun.
ENATE Reserva își va dezvolta cel mai bine buchetul dacă este deschis cu o jumătate de oră înainte de servire. Degustat la 16-18 ºC, este partenerul perfect pentru cărnurile roșii și vânat.
Eticheta acestui vin a fost pictata de José Manuel Broto.
Acest vin poate prezenta un sediment de bitartrați. Acesta este un fenomen natural și reprezintă o garanție că vinul nu a fost supus niciunui tratament fizic sau chimic. Prin decantarea ușoară a sticlei, sedimentul va rămâne pe fundul acesteia și nu va afecta degustarea vinului.
Scrie un review