Livrare gratuită pentru comenzi peste 300 RON.

Marramiero, Livia Vino Cotto

Marramiero
158,00 RON
Fondata in 1990 de catre Dante Marramiero, aceasta crama avangardista din Abruzzo, reuseste sa intrepatrunda perfect tehnologia de ultima ora cu expertiza geologică și agronomică a personalului si multitudinea microclimatelor din zona. Pornind de la o atentie sporita in vie unde practica o agricultura cat se poate de atenta cu mediul si finalizand in crama unde tehnologia a fost pe deplin inteleasa si folosita pentru a obtine calitate maxima din fiecare boaba de strugure.
Moșia istorică este cea a lui Sant'Andrea, în Rosciano, 30 de hectare de viță de vie la o altitudine de 300 de metri, unde viile istorice ale familiei Marramiero se află în jurul splendidei crame moderne începute în anii 1990 de Dante Marramiero. Aici, ca și în moșia Milano din apropiere, Montepulciano, Pecorino, Chardonnay și Pinot Noir sunt cultivate pe soluri argiloase cu textură medie, cu inserții de tuf. Trebbiano, împreună cu Montepulciano și Pecorino, este cultivat și pe moșia Amarello, în Piana d'Ofena, numită „cuptorul din Abruzzi” pentru microclimatul său de vară deosebit de blând, în ciuda altitudinii sale mari (peste 500 de metri deasupra nivelului mării), care îl face un terroir unic în lume pentru vinuri elegante, pline de corp. În cele din urmă, trei hectare de Trebbiano sunt cultivate pe moșia Tratturo, un alt teren istoric deținut de familie.
Stilul Marramiero este întotdeauna curat și bine definit, cu o căutare clară a eleganței vinului, transformând filonul rustic natural al Montepulciano în ceva armonios si bine structurat. 
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Cod Produs: 1234567890180 Ai nevoie de ajutor? 0744435575
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Vino cotto este o tradiție tipică din zona Abruzzo, care a fost transmisă din generație în generație încă din secolul al X-lea î.Hr. Conform metodei tradiționale, mustul se fierbe la foc direct, controland atent temperatura pentru a asigura o evaporarea lentă și constantă a mustului (pana ajunge la o treime din volumul initial), astfel încât să atingă punctul perfect de caramelizare. Acesta este apoi reintegrat cu must proaspăt și lăsat să fermenteze în butoaie mici din diferite tipuri de lemn. Vinul este învechit timp de minim 10 ani, folosind tehnici si conditii speciale, iar acest lucru dă naștere unui produs la fel de unic ca și femeia căreia i-a fost dedicat, Livia Marramiero.

Recomandam a se servi cu brânza Roquefort, prăjituri cu ciocolată neagră topită, produse de patiserie cu nuci sau specialitatea tradițională din Abruzzo "cicerchiata".

Temperatura optima de servire este cuprinsa intre 12°-14°C.
 

Mod vinificare: Cupaj

Regiune: Abruzzo

Tara: Italia

Soiul de strugure: Struguri rosii

Nivelul de zahar: Dulce

Alcool: 14% abv

Cantitate: 0.375l

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
0862e7744961def4f5f66bc7badf420b-us20

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!