1960 – San Benedetto di Lugana, aici a început să bată inima lui Sergio Zenato. Povestea lui este făurită din pasiune și muncă dar si o legătură profundă cu pământul și poporul său. Capacitatea antreprenorială, deschiderea către inovație și noi tehnici de vinificație dar și investiții în soiuri de struguri autohtone duc cele 95 de hectare de podgorii din „zona clasică” Lugana și Valpolicella in varful piramidei calitative.
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Cei mai buni strugurii Trebbiano di Lugana au fost recoltati din parcela San Benedetto de pe malul sudic al Lacului Garda, urmand ca dupa o presare delicata mustul sa ia calea rezervoare din oțel inoxidabil unde sub o atenta supraveghere sa inceapa procesul de fermentare. Cinci luni dureaza intreaga calatorie din momentul in care strugurii intra in crama pana in momentul in care vinul ajung pe linia de imbuteliere, urmate de alte 3 luni in sticla pentru o odihna binemeritata.
Cu siguranta un vin cu o personalitate puternica, ce ofera un spectru aromatic complex, pornind de la arome de mar si para si ajungand pana la note exotice de ananas, sustinute de o aciditate vivace si un finish lung si placut.
Tara: Italia
Regiune: Veneto - Lugana
Mod vinificare: Monocepage
Soiul de strugure: Trebbiano di Lugana 100%
Nivelul de zahar: Sec
Alcool: 13% abv
Cantitate: 0.75l