Livrare gratuită pentru comenzi peste 300 RON.

Vivanco, Viura-Tempranillo Blanco-Maturana Blanca, 2020

Vivanco
55,00 RON

Numele Vivanco a fost legat de vin încă de la începutul secolului al XX-lea, când Pedro Vivanco González a început să producă vin în satul Alberite (La Rioja). Acum cea de-a patra generație poartă tradiția familiei în Briones (Rioja Alta) cu o cramă complet subterană și un muzeu impresionant al culturii vinului care se întinde pe o suprafață de 4.000 m2 și include picturi cu tematica vinului de la mari artiști precum Picasso, Miró, Sorolla, Dalí și Tapies.

Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Cod Produs: 8436028380060 Ai nevoie de ajutor? 0744435575
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Primul vin din Rioja care a fost făcut cu acest amestec unic. Folosind Viura ca bază și soi principal (50%), vinul include, pentru prima dată, doi struguri minoritari care sunt exclusivi pentru Rioja: Tempranillo Blanco și Maturana Blanca. Cele trei soiuri provin din podgorii deținute de familia Vivanco în diferite areale din Rioja.

50% VIURA: Principalul soi de struguri albi cultivat în Rioja, produce vinuri fructate cu arome florale și aciditate remarcabilă, ideale pentru a face atât vinuri albe tinere cât și vinuri pretabile pentru invechire.
35% TEMPRANILLO BLANCO: Acest soi de struguri provine dintr-o mutație genetică naturală a soiului de struguri roșii Tempranillo, descoperită într-o vie veche din Murillo de Río Leza (La Rioja) în 1988. Are o aromă fructată, intensă de citrice și fructe tropicale. 
15% MATURANA BLANCA: Este cel mai vechi soi de struguri care are consemn scris în Rioja, fiind menționat într-un text datând din 1622. Vinurile Maturana Blanca sunt de culoare galben verzui, cu arome de mere, subliniate de note ierboase. 

Vinul rezultat este de culoare galbena cu nuanțe verzui, expresiv, intens si complex, cu arome de citrice, mere verzi si piersici albe.

Tara: Spania

Regiune: La Rioja

Mod vinificare: Cupaj

Soiul de strugure: 50% Viura, 35% Tempranillo Blanco, 15% Maturana Blanca

Nivelul de zahar: Sec

Alcool: 13% abv

Cantitate: 0.75l

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
0862e7744961def4f5f66bc7badf420b-us20

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!