Livrare gratuită pentru comenzi peste 300 RON.

Marramiero, Sessanta Passi, Pecorino, 2021

Marramiero
68,00 RON

Fondata in 1990 de catre Dante Marramiero, aceasta crama avangardista din Abruzzo, reuseste sa intrepatrunda perfect tehnologia de ultima ora cu expertiza geologică și agronomică a personalului si multitudinea microclimatelor din zona. Pornind de la o atentie sporita in vie unde practica o agricultura cat se poate de atenta cu mediul si finalizand in crama unde tehnologia a fost pe deplin inteleasa si folosita pentru a obtine calitate maxima din fiecare boaba de strugure.
Moșia istorică este cea a lui Sant'Andrea, în Rosciano, 30 de hectare de viță de vie la o altitudine de 300 de metri, unde viile istorice ale familiei Marramiero se află în jurul splendidei crame moderne începute în anii 1990 de Dante Marramiero. Aici, ca și în moșia Milano din apropiere, Montepulciano, Pecorino, Chardonnay și Pinot Noir sunt cultivate pe soluri argiloase cu textură medie, cu inserții de tuf. Trebbiano, împreună cu Montepulciano și Pecorino, este cultivat și pe moșia Amarello, în Piana d'Ofena, numită „cuptorul din Abruzzi” pentru microclimatul său de vară deosebit de blând, în ciuda altitudinii sale mari (peste 500 de metri deasupra nivelului mării), care îl face un terroir unic în lume pentru vinuri elegante, pline de corp. În cele din urmă, trei hectare de Trebbiano sunt cultivate pe moșia Tratturo, un alt teren istoric deținut de familie.
Stilul Marramiero este întotdeauna curat și bine definit, cu o căutare clară a eleganței vinului, transformând filonul rustic natural al Montepulciano în ceva armonios si bine structurat. 

Stoc epuizat

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Cod Produs: 34FEAC Ai nevoie de ajutor? 0744435575
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Acest vin este rodul voinței de a redescoperi în continuare legătura cu rădăcinile noastre. Își ia numele de la o măsură străveche: „sessantapassi”, („șaizeci de pași”), care corespunde lățimii în trepte napolitane a căii pastorale care străbate podgoriile noastre. Un vin extrem de delicat intr-o nuanta galben pai cu tente verzui, arome fructate dar si cateva note florale foarte subtile, un gust hotarat sec, proaspat si viu. Se asortează bine cu supe, carne albă, aperitive și preparate din pește.

Tara: Italia

Regiune: Abruzzo

Mod vinificare: Monocepage

Soiul de strugure: Pecorino

Nivelul de zahar: Sec

Alcool: 11% abv

Cantitate: 0.75l

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
0862e7744961def4f5f66bc7badf420b-us20

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!