În inima pitorescului sat San Roman de Hornija din regiunea Toro, Spania, strălucește o adevărată bijuterie a viticulturii - Crama Elias Mora. Înființată în anul 2000 de pasionata vinificatoare Victoria Benavides, această cramă poartă cu mândrie numele fostului proprietar al podgoriei, Elias Mora, menționând astfel respectul față de tradiție și moștenirea vinicolă a locului.
Cu o suprafață de 16 hectare de viță-de-vie și control asupra agriculturii și recoltei pe 70 de hectare în total, Elias Mora pune bazele excelenței viticole prin atenția meticuloasă la fiecare parcelă luând în considerare variațiile solului și vârsta înaintată a viței de vie. Unii dintre cei mai buni struguri sunt cultivați în zona Senda de Lobo, unde gasim viță de vie veche de peste 80 de ani. Solurile bogate în argilă și calcar, cu pietre mari la suprafață, împreună cu climatul arid, contribuie la producția natural restrânsă și la concentrația excepțională a strugurilor.
La Elias Mora, filozofia viticolă îmbină armonios respectul profund pentru tradiție cu utilizarea înțeleaptă a tehnologiei moderne. În acest spirit, Victoria Benavides se dedică cu pasiune cultivării soiului Tinta de Toro, o clonă nativă de Tempranillo, cu o istorie de peste 2000 de ani, ce nu a fost afectata de filoxera.
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Un nou proiect al cramei Elias Mora de data aceasta din Rueda, o alta zona viticola importanta din Spania.
Solurile din Pozaldez, Rueda, situate la 750 m altitudine, sunt in mare parte pietroase de culoare gri-maroniu închis, bogat în calciu și magneziu, perfecte pentru a obtine struguri de Verdejo de inalta calitate.
Caracterizat de arome de coajă de citrice confiate, cu un fond de anason, atât de tipic pentru acest soi, invaluite de note de ananas copt.
Gustativ regasim un vin proaspăt și bogat în același timp, cu un postgust lung de fenicul și citrice.
Mod vinificare: Monocepage
Regiune: Rueda
Tara: Spania
Soiul de strugure: Verdejo
Nivelul de zahar: Sec
Alcool: 13% abv
Cantitate: 0.75l