Istoria cramei Monastell incepe in anii 1942 in Sant Sadurní d'Anoia, zona renumite pentru productia de Cava.
Profitând la maximum de faptul că a construit o casă nouă în 1982, Victor Centellas a decis să construiască o mică pivniță de vinuri în subsolul casei. Aceasta este folosită ca laborator, unde testeaza și pune în practică cunoștințele dobândite în tinerețe, rezultatul fiind obtinerea unei cantitati mici de Cava artizanală. Unicitatea, eleganța și complexitatea vinurilor au dus la nașterea Mas Xarot.
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Mas Xarot Gran Reserva este o Cava cu zero dozaj, obtinuta din struguri recoltați din vii vechi din regiunea Penedés, folosind numai mustul de la prima presare și maturat în pivnița timp de peste 5 ani.
Este o Cava de culoare aurie, cu un perlaj fin si persistent. Intensitatea aromatica este remarcabila, cu arome placute de briose, nuci prăjite, ierburi aromatice, mar și elegante note reductive.
Recomandam servirea la o temperatura de 6-8°C si o asociere cu branzeturi maturate dure, risotto dar si diverse preparate din pui sau curcan.
Mod vinificare: Metoda traditionala
Regiune: Penedes
Tara: Spania
Soiul de strugure: Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Pinot Noir
Nivelul de zahar: Brut Nature
Alcool: 12% abv
Cantitate: 0.75l