Pago Los Balancines, Gold Crianza, 2017Note de degustare
Culoare rosu rubiniu, adanc si stralucitor. Fructe rosii in nas, capsuni, coacaze negre si condimente dulci. Fructat, proaspat si sec pe palat, persisent in postgust, structura buna. Foarte placut.
Soiuri
Garnacha Tintorera, Tempranillo and Garnacha
Crianza - Maturare
9 luni in butoaie frantuzesti
Asociere Culinara
Tapas – Carne la gratar – Ton
Premii/Raiting-uri
91 Peñin Guide
Gold Medal Berlin Wine Trophy
PAGO LOS BALANCINES
Scurta istorie a cramei din Ribera del Guadiana / Extremadura
Dupa un studiu temeinic a diferitelor regiuni viticole spaniole, Pedro si sotia sa Eva gasesc regiunea Extremadura potrivita pentru a le indeplini proiectul oenologic la care visau de multi ani. Extremadura, o zonă cu legaturi viticole de mai bine de 2000 de ani și care, totuși, nu avea crame mari de prestigiu. Curiozitatea i-a făcut să studieze acest aspect și au ajuns la concluzia că se află în fața unei regiuni cu potențial vitivinicol enorm care nu era exploatat suficient.
Cu scopul de a pune în valoare terroirs-ul exceptional și de a face vinuri de calitate cu o personalitate unica, au decis să cumpere o fermă în Paraje los Balancines, în municipiul Oliva de Mérida, la sfârșitul anului 2005. Acolo au a găsit vii vechi cu struguri de o calitate deosebita. În 2014, au simțit că era timpul să construiască noi facilități care să se potrivească cu proiectul lor. Dubla lor pregătire, în arhitectură și oenologie, împreună cu cunoașterea profundă a locului, le-a permis să proiecteze fiecare colț al cramei.
În prezent, Pago los Balancines deține 50 de hectare de vie proprie cu vârsta cuprinsă între 10 și 40 de ani, cu struguri precum Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet), Tinta Roriz (Tempranillo), Syrah, Cabernet Sauvignon, Graciano, Petit Verdot și Bruñal.
Capacitatea si facilitatile cramei permit productia a peste 250.000 de sticle anual, din care peste jumatate trece prin cele 500 de butoaie de 225 litri de stejar francez (80%) și american (20%).
Pago Los Balancines, Haragán Reserva Especial, 2017Nota de degustare
Culoare rubinie, note de fructe negre, arome mediteraneene cu trandafir salbatic, piper, eucalipt si grafit.
Rotund, opulent, complex, cu un post-gust foarte lung.
Soiuri
Garnacha Tintorera si Tinta Roriz
Maturare
24 de luni in baricuri frantuzesti
Asociere culinara
Carne la cuptor sau la gratar– tocanita– paste cu carne
Premii/Raiting-uri
94 Peñín Guide
Grand Gold Concours Mondial de Bruxelles
93 Wine Enthusiast
96 Sevi Guide
94 Repsol Guide
94 Palacio de Hierro Guide
Pago Los Balancines, Roble Sobre Lías, 2019Nota de degustare
Culoarea de un auriu stralucitor. Nas intens, cu note de caise, piersici, fructe tropicale, condimente dulci, coca, toast si migdale dulci. Pe palat este amplu cu arome de fructe coapte, aciditate foarte buna, corp mediu si multa finete.
Soiuri
Chardonnay si Viura
Maturare
6 luni in baricuri frantuzesti pe drojdii fine
Asociere culinara
Paste – Miel – Sushi – Orez
Premii/Raiting-uri
92 Point Guía Peñín 2020
Pago Los Balancines, Huno Reserva, 2017Note de degustare
Rosu intens. Nas complex cu arome de fructe negre, condimente dulci.
Rotund in gura, corpolent si cu aciditate balansata. Tanini fini si un postgust lung.
Un vin complex si elegant.
Soiuri
40% Garnacha Tintorera, 40%Tempranillo si 20% Graciano
Crianza
18 luni in butoaie frantuzesti
Premii/Raiting-uri
92 Peñin Guide 2021
PAGO LOS BALANCINES
Scurta istorie a cramei din Ribera del Guadiana / Extremadura
Dupa un studiu temeinic a diferitelor regiuni viticole spaniole, Pedro si sotia sa Eva gasesc regiunea Extremadura potrivita pentru a le indeplini proiectul oenologic la care visau de multi ani. Extremadura, o zonă cu legaturi viticole de mai bine de 2000 de ani și care, totuși, nu avea crame mari de prestigiu. Curiozitatea i-a făcut să studieze acest aspect și au ajuns la concluzia că se află în fața unei regiuni cu potențial vitivinicol enorm care nu era exploatat suficient.
Cu scopul de a pune în valoare terroirs-ul exceptional și de a face vinuri de calitate cu o personalitate unica, au decis să cumpere o fermă în Paraje los Balancines, în municipiul Oliva de Mérida, la sfârșitul anului 2005. Acolo au a găsit vii vechi cu struguri de o calitate deosebita. În 2014, au simțit că era timpul să construiască noi facilități care să se potrivească cu proiectul lor. Dubla lor pregătire, în arhitectură și oenologie, împreună cu cunoașterea profundă a locului, le-a permis să proiecteze fiecare colț al cramei.
În prezent, Pago los Balancines deține 50 de hectare de vie proprie cu vârsta cuprinsă între 10 și 40 de ani, cu struguri precum Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet), Tinta Roriz (Tempranillo), Syrah, Cabernet Sauvignon, Graciano, Petit Verdot și Bruñal.
Capacitatea si facilitatile cramei permit productia a peste 250.000 de sticle anual, din care peste jumatate trece prin cele 500 de butoaie de 225 litri de stejar francez (80%) și american (20%).
Pago Los Balancines, Barbas de Gata, 2017Barbas de Gata provine din parcele vechi de Garnacha. Micile vii supravietuiesc in nisipul granitic care le sustine la aproape 900 de metri altitudine. Este in menirea cramei Pago los Balancines sa continue cultivarea acestor vii, care produc struguri de o calitate exceptionala, la final rezultand un vin cu un profil unic.
Nota degustare
Culoarea rubinie, de intensitate usoara ce anunta un corp suplu si un nas proaspat, cu note de fructe salbatice si rasinoase. Avem si piatra umeda si arome usor afumate. Un vin cu o aciditate foarte buna, suplu si direct, cu tanini fini si un postgust lung, foarte placut.
Soiuri
100% Garnacha din vii pre‐filoxerice din Sierra de Gata (Cáceres)
Maturare
Este maturat in butoaie mari, printr-un proces complet manual cu drojdii autohtone si cu foarte putine interventii.
Maturarea este de 12 luni in baricuri franuzesti foarte vechi
Asociere culinara
Carne ‐ Ton rosu ‐ Tocanite
Pago Los Balancines, Crianza Colección, 2017Nota de degustare
Culoare rubinie, nas intens cu note de fructe rosii, capsuni, zmeura, fructe negre proaspete, rasinoase, condimente dulci, toast si cedru. Usor de baut, corp mediu, aciditate buna, bine balansat si un postgust mediu. Este un vin foarte placut.
Soiuri
Garnacha Tintorera si Garnacha
Maturare
12 luni in baricuri frantuzesti,
12 luni in tancuri de inox si
12 luni in sticla.
Asociere culinara
Carne la cuptor sau la gratar ‐ Tocanite ‐ Ton ‐ Orez cu bulion
Premii/Raiting-uri
93 Point Akatavinos Guide
92 Point Guía Peñín 2020
Scrie un review